Klimaatpositief

Doing the right thing

Een van de kernwaarden van Butik is duurzaamheid. Het is dus geen verrassing dat we dit heel serieus nemen: van onze recepten en verpakkingen tot onze winkels en toeleveringsketen. We hebben een lange weg afgelegd en moeten nog verder gaan, maar de uitdaging aangaan is het juiste om te doen. We zullen onze reis naar duurzaamheid blijven delen en, zoals altijd, horen graag jouw mening over hoe we meer kunnen doen.

Less plastic and waste

We hebben ons zelf een toezegging gedaan ten aanzien van plastic verpakkingen:

1. Maak het 100% recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar. Onze langetermijnambitie is om over te stappen op een gemakkelijk recyclebaar, plasticvrij sandwichpakket, volledig gemaakt van papier en karton. Sommige kunststoffen, zoals films, zijn lastiger te recyclen, maar we werken aan innovatieve oplossingen.

2. Verwijder al het onnodige plastic voor eenmalig gebruik. We zijn begonnen met het verwijderen van onnodig plastic voor eenmalig gebruik. Plastic messen, vorken, theelepels en rietjes zijn niet langer welkom in onze Butik’s en zijn we constant op zoek naar nieuwe oplossingen voor andere vervelende kunststoffen, zoals onze koffiekopdeksels.

3. Help klanten om effectief te recyclen in onze winkels. We werken ook samen met afvalbeheerbedrijven, branchepartners en overheidsorganisaties om verbeteringen op het gebied van afvalinzameling en recycling te ondersteunen.